Werkwijze

Ontwerp jouw moderne Droomhuis met StudioHercules — waar wij jouw woonwensen tot leven brengen met ons unieke ontwerpprincipe. 

Waarom kiezen voor StudioHercules? Totaalontwerp: Wij integreren interieur en exterieur voor een naadloze en harmonieuze woonervaring.

1. Persoonlijke kennismaking: samen verkennen we jouw wensen en ideeën.

2. Locatiebezoek: de context wordt in beeld gebracht.

3. Architectuur en materialen, welstand, bouwtekeningen voor vergunning: Van binnen naar buiten ontworpen.

4. Interieurontwerp en bouw inclusief esthetische begeleiding: Verfijning waarin elk detail telt.

5. Oplevering: jouw woning wordt opgeleverd volgens de hoogste eisen.

Moderne slaapkamer

Architectuur & Interieur

In twee fasen help ik je naar jouw droomwoning.

Architectuur en bouwvergunning

Ik help je vanaf de eerste schets tot het moment dat je er woont. Ik krijg wel eens als terugkoppeling te horen dat het zo fijn is dat ik goed luisterde en met unieke ideeën kwam. Het ontwerp begint met een Schetsontwerp, wat betekent dat jullie wensen voor het eerst in structuur worden uitgetekend.

Hoe is de oriëntatie, hoe is de routing, wat wordt de indeling en hoe loop ik door mijn woning van binnen naar buiten? Hier denk ik goed over na voor jullie, tot in perfectie. Na dit schetsontwerp volgt het Voorlopig ontwerp.
Kleur, materiaal en ruimtelijke indeling worden bouwkundig uitgedacht en uitgetekend. StudioHercules gaat voor jullie in gesprek met de juiste afdelingen van de gemeente om het ontwerp te presenteren en zorgt dat het ontwerp wordt goedgekeurd.
Het Definitieve ontwerp volgt, waarin de tekeningen nog een keer worden bijgewerkt naar de laatste inzichten. De bouwvergunning wordt aangevraagd, de kavel geleverd. Alle noodzakelijke documenten worden in orde gemaakt, te denken aan bouwbesluitberekeningen, statische berekeningen van de constructeur en installatietechniek.
De bouwvergunning komt binnen, bouwen maar!

Interieurontwerp en bouw

Gedurende de ‘vergunde fase’ die volgt na opdracht aan de bouwer, ga ik door voor jullie. De juiste aannemer wordt gezocht en ik schrijf een technische omschrijving die samen met de tekeningen dient als basis voor de aannemingsovereenkomst. Complexe ontwerponderdelen worden goed besproken.
De interieurarchitectuur wordt opgestart en hier volgen diverse deelontwerpen uit zoals de keuken en woonkamer. Tijdens de bouw is er altijd esthetische begeleiding om tot een mooi resultaat te komen. Daarnaast kunnen wij bouwmanagement/bouwbegeleiding verzorgen, een veel intensievere samenwerking met de aannemer.

Ontwerp

Architectuur

Interieurarchitectuur

Thuisbioscoop bouwen

Haalbaarheidstudies

Variantenstudies

Engineering

Bouwkundige uitwerking

Bouwkundige detaillering

Bouwvergunning

Bouwbesluittoetsing

BIM-coördinatie

Studio

Visualisaties

Moodbord

Kleur- en materiaal

Maatkast- en keukenontwerp

Moderne rietgedekte villa Aerdenhout

Geinteresseerd in een StudioHercules ontwerp?

ir. Maarten Hercules

06 4249 0821

maarten@studiohercules.nl

Architect moderne woning ontwerpen