Villa L, Zuid-Limburg

Deze moderne villa wordt gerealiseerd in het prachtige heuvellandschap van Zuid-Limburg. De woning ligt op een privé perceel aan de bovenkant van een praktisch onbebouwde vallei, waardoor de grote tuin prachtig overloopt in een kilometers lang uitzicht. Vanuit die gedachte hebben wij een woning ontworpen die zich volledig opent naar het groene landschap, waarbij de achtergevel lijkt mee te golven met het heuvellandschap.
Deze villa bevindt zich in het hogere segment, te herkennen aan de bijzondere vormentaal en architectonische details, zoals rond glas op de hoek van de woonkamer en keuken, ranke kolommen en een extra hoog plafond voor een ruimtelijke woonervaring. De woning wordt duurzaam gebouwd met circulair materiaalgebruik, warmtepomp en mossedum en zonnepanelen op het dakvlak. Vanuit naastgelegen (nieuwbouw)percelen is geen inkijk mogelijk door het integreren van hoge ramen in de slaapkamers, die enkel uitzicht hebben op de vallei. Deze moderne villa is volledig onderkelderd. Via een hellingbaan wordt vanaf straatniveau de inpandige garage bereikt, waarna men via een lift de woonlaag bereikt.

Momenteel onderzoeken wij of een variant met 1 of 2 woonlagen het beste past bij de wensen van de opdrachtgever.

Contemporary design

Strakke vormgeving in een eeuwenoud landschap

Deze exclusieve villa is volledig op maat ontworpen voor een kleine familie die van het buitenleven houdt. Privacy maar ook juist een open verbinding met de tuin aan de mooiste zijde zijn kenmerkend voor de leefrichting die de villa uitstraalt. Een grote woonkamer en een dagelijks leven rondom de keukentafel zijn voor de bewoners belangrijke aspecten van hun droomwoning. Het hedendaagse ontwerp moet een subtiele interventie in het landschap uitstralen. 

Vragen?