Bioscoop, Naarden

Abstractie van Vesting Naarden

De biljartkamer werd al een tijdje niet gebruikt in dit landhuis in Naarden. In deze spectaculaire thuisbioscoop hebben wij de contouren van vesting Naarden teruggebracht. Het ontwerp is een moderne abstractie van het oude verdedigingswerk. Zo doet het materiaalgebruik denken aan de reflecties in het water en de gekozen geometrie aan het bastion. Alle akoestische maatregelen en techniek zitten verstopt in het ontwerp, dat afgewerkt is met een linnen-textuur en gouden rand.

In een hechte samenwerking met DimitriDeRoeck Interiors is dit ontwerp technisch uitgewerkt en gerealiseerd. De symmetrische wanden staan op twee assen in kleine hoeken. Ertussen ontstaat licht, wat een mooie sfeer en diepte werpt op de linnenstructuur. Het ontwerp is zo uitgedacht dat er nooit in direct licht gekeken kan worden. De wanden zijn gemakkelijk demontabel voor onderhoud of een circulair leven.

Dolby Atmos

Oscar winnende sensatie

Het enorme beeldscherm raakt de vloer en het plafond. Vanuit de kijkhoek van alle 6 zitplaatsen is deze grootte optimaal. Het 4K beeld met hoge lichtopbrengst blijft bij gebruik van verlichting haarscherp. Voor het geluid is gekozen voor een Bang&Olufsen Dolby Atmos systeem. Zo wordt een avondje Bohemian Rhapsody (2018) een sensatie. Wij begrijpen dat acteur Rami Malek hier een Oscar voor heeft ontvangen!

Inmiddels genieten de bewoners dagelijks van sportwedstrijden, concerten en films. De naastgelegen wijnkamer maakt het aantrekkelijk om bevriende koppels uit te nodigen voor een filmavond. De drie loveseats hebben allen wijntafels, bekerkoelers en zijn individueel te bedienen door middel van gemotoriseerde voeten- en hoofdsteun.

Ontwerp: Studio Hercules, realistatie: DimitriDeRoeck Interiors, fotografie: Jurrit van der Waal.

 

Vragen?

Neem gerust contact met ons op om te overleggen wat er bij u mogelijk is.

Telefoon  020 2101373

×

Hallo!

Heb je een vraag over onze diensten?

× Stel je vraag via WhatsApp!