Over het architectenbureau

Maarten Hercules architect
Maarten - architect
Pasfoto Lianne DeLaffressange interieurontwerper
Lianne - interieurontwerper
Peter Ingenieur
Peter - ingenieur

 

StudioHercules is in 2018 gestart door bouwkundig architect Maarten Hercules. 

Na de studie bouwkunde in Arnhem en architectuur aan de TU Delft heeft Maarten zich gespecialiseerd in woningbouw bij gerenommeerde architectenbureaus in Rotterdam en Amsterdam, waar de beroepservaringperiode is doorlopen en de behoefte groeide om meer te bieden dan enkel functionele architectuur. 

 

“Ik ben gek op plattegronden! Een ontwerp kan op het eerste oog mooi zijn, maar is pas écht goed wanneer de indeling klopt. Tot in de puntjes uitgedacht wordt een plattegrond functioneel, verrassend, met mooie zichtlijnen en fijne verhoudingen. Daar moet je zo snel mogelijk goed over nadenken.”

“Elk project is maatwerk en maatwerk vraagt om een unieke identiteit. Persoonlijk verfijnd voor de gebruiker. Dat zie je terug in materiaalgebruik en kleuraccenten, zodat fraaie contrasten en dieptewerking ontstaan. Zo wordt een plek echt persoonlijk.”

 

Wij helpen particuliere opdrachtgevers in het hogere segment met nieuwbouw, uitbreiding of herbestemming van hun villa, woning of appartement.

 

ir. Maarten Hercules

Architectenregister 1.180715.0038

Architectuurfilosofie

visie

Architectuur van geluk

Iedereen heeft een onbewust gevoel wanneer hij een gebouw benadert en binnengaat. Onze hersenen worden als het ware steeds gereset waardoor het onderbewustzijn razendsnel beoordeelt of de ruimte veilig en prettig aanvoelt. Kleuren, zichtlijnen en materialen hebben hier grote invloed op en geven een geruststellend gevoel van schoonheid, comfort en overzicht.

Ieder mens heeft zijn eigen set waarden waarmee diegene een plek op deze wijze beoordeelt. Het ontwerpen van woningen maakt het daarom extra belangrijk om specifiek voor de toekomstige bewoners te ontwerpen. Een thuis is iemands basis en moet volgens deze principes helemaal kloppen.

Functioneel

Naast deze wat abstracte principes zijn er ook gemakkelijker te begrijpen onderdelen die een ontwerp goed maken. Zo besteden wij in het bijzonder aandacht aan het maken van heldere plattegronden, zodat goede bruto/netto verhoudingen ontstaan maar de indeling ook helemaal past bij uw dagelijks gebruik. Een logische volgorde van plekken, in goede maatverhoudingen, zonder onnodige hoekjes en gangen.

Waardevermeerderend

De filosofie van deze twee onderdelen: de prettige plek en de functionele plek zijn een echte waardevermeerdering van vastgoed. Ongeacht smaakgevoelige ontwerpkeuzes onderscheiden wij ons door altijd te zorgen dat deze basis goed is.

Daarnaast veranderen wensen en waarden en vinden wij dat een ontwerp gereed moet zijn voor de toekomst, zodat aanpassingen gemakkelijk mogelijk zijn.

Dát maakt goede architectuur.

Esthetiek

Schoonheid van architectuur ontstaat bij een overzichtelijke compositie met kloppende verhoudingen. Om een mooi rustig beeld te krijgen, is het belangrijk de juiste gevelritmiek te ontwerpen die in verhouding staat tot zijn omgeving. Ook een kleurstelling die krachtig werkt zonder te vloeken draagt bij aan een gebalanceerd geheel. Mooie materialen en zo min mogelijk overbodige randen of elementen zorgen dat de gekozen maatverhoudingen extra sterk naar voren komen. In dat opzicht geeft een minimalistische esthetiek het mooiste beeld, wat ook nog tijdloos is. Villa Savoye is niet voor niets nog steeds prachtig, ondanks alle invloedrijke trends die de revue hebben gepasseerd.

Foto: Villa Savoye (1929), Poissy, Frankrijk

Wij helpen u verder

Wilt u verbouwen, of nieuwbouw? Onderzoeken wat er mogelijk is?
Als erkend architect horen wij graag van u. Laten we kennismaken om uit te leggen waar kansen en mogelijkheden liggen. Bel 020 2101373