Moderne Ibiza villa, Amsterdam

Deze particuliere woning in Ibiza-stijl in de omgeving van Amsterdam is uitgebreid met twee bouwlagen in een symmetrische structuur. Zowel wij als de opdrachtgever en betrokken uitvoerende partijen zijn erg tevreden over de kwaliteit van het ontwerp, de bouw en het resultaat. Deze villa uit het hoge segment is ontworpen met strakke lijnen en modernistische vormgeving en afgebouwd met exclusief interieur.

Een absoluut hoogtepunt van moderne architectuur in het portfolio van StudioHercules waar wij trots op zijn!

 

Modern en exclusief wonen

Bijzondere raampartijen en strak stucwerk

De woning is opgebouwd rondom een centraal trappenhuis, waarbij wij de focus hebben gelegd op zichtlijnen, veel daglicht en een intiem karakter, ondanks de uitzonderlijke omvang van de villa. Om het ontwerp te realiseren is extra aandacht besteed aan minimalistische detaillering en het gebruik van grote glaspartijen waardoor een rustig beeld ontstaat met een gevoel van vrijheid. De woning is omgeven door groen en water en het tuinontwerp accentueert het lijnenspel van de vrijstaande woning, waarbij het binnen-buitengevoel centraal staan. Wit gestucte gevels met grote glaspartijen in combinatie met sterk horizontale accenten geven de woning een modern en futuristisch uiterlijk. Het ontwerp omslaat ca. 240 m² en omvat onder meer 4 slaapkamers, badkamer, berging en een riant trappenhuis.

Met aandacht ontworpen

Bijzonder in deze exclusieve villa is dat elke slaapkamer zijn eigen strakke vormgeving heeft, die volledig naar wens van de bewoners is ontworpen. Dit is bereikt door middel van onder meer maatkasten en uniek uitzicht, gebruikmakend van slimme, onderhoudsarme raamposities. Hierdoor ontstaat veel lichtinval met privacy. Aan de achterzijde opent de woning zich naar het groene landschap, waardoor de villa prachtig ligt in haar vrije omgeving. De doorgetrokken sculpturale trap is geheel maatwerk en vloeit mee met het cilindrische bestaande trappenhuis, evenals de royale opgang naar de slaapkamers.

Architectuurfotografie door ir. Ayelt van Veen.

Wilt u meer informatie over deze villa of onze ontwerpen in moderne architectuur? Neem dan contact met ons op voor vrijblijvend advies en laat u inspireren!

Vragen?

Neem gerust contact met ons op om te overleggen wat er bij u mogelijk is.

Telefoon  020 2101373