Hoe werkt het?

Van droom naar doel, ons stappenplan voor succesvolle nieuwbouw en verbouw

stappenplan
Kennismaken materiaalpresentatie architect

1. Kennismaking

Samen bespreken we uw woonwensen en ambities. U krijgt uitleg over wat wij doen, hoe uw proces verloopt en op welke zaken gelet moet worden. Wij bespreken locatie, kosten en mogelijkheden. Wij snappen dat u nog nergens aan vast wilt zitten, dus de vrijblijvende offerte volgt pas nadat er uit de kennismaking blijkt dat wij voor u het ontwerp kunnen verzorgen.

Architect Maarten Hercules

2. Schetsontwerp

Samen bespreken we uw woonwensen en ambities. U krijgt uitleg over wat wij doen, hoe uw proces verloopt en op welke zaken gelet moet worden. Wij bespreken locatie, kosten en mogelijkheden. Wij snappen dat u nog nergens aan vast wilt zitten, dus de vrijblijvende offerte volgt pas nadat er uit de kennismaking blijkt dat wij voor u het ontwerp kunnen verzorgen.

3. Voorlopig ontwerp

In deze fase wordt op basis van uw wensen het ontwerp verder uitgewerkt. Kleur, materiaal en ruimtelijke indeling worden bouwkundig uitgedacht en uitgetekend. Wij gaan naar de juiste afdelingen van de gemeente om het ontwerp te presenteren en zorgen dat uw woningontwerp wordt goedgekeurd.

4. Definitief ontwerp

In deze fase wordt de omgevingsvergunning aangevraagd, de kavel geleverd. Om de vergunning aan te vragen worden de tekeningen gedetailleerder uitgewerkt en worden noodzakelijke documenten in orde gemaakt door adviseurs. Denk hierbij aan bouwbesluitberekeningen, EPG-berekeningen, statische berekening van de constructeur en wordt installatietechniek ontworpen. De aanvraag kan worden ingediend.
nieuwbouw architect

5. Prijs- en contractvorming

Wanneer de vergunning is verleend zoeken we de juiste aannemer. Een bestek wordt geschreven om samen met tekeningen te dienen als basis voor de aannemingsovereenkomst.

6. Bouwvoorbereiding

Wanneer de aannemer de bouw wordt gegund, begint deze met materiaal inkopen en vakmensen inplannen. Complexe ontwerponderdelen worden goed besproken om tot een mooi resultaat te komen.

7. Uitvoering

Alle voorbereiding is klaar en de aannemer is gecontracteerd. StudioHercules is goed bereikbaar voor vragen of u kunt ons inschakelen voor de hele directievoering, net wat bij u past. Met de vergunning op zak kan de schop in de grond. Superspannend, nu komt eindelijk het prachtige eindresultaat in zicht!

U heeft een kavel gekocht. Of u heeft een unieke locatie op het oog en wilt eerst onderzoeken wat er kan. U heeft besloten een huis te laten bouwen en loopt met wat sterke ideeën rond waar de nieuwe woning in elk geval aan moet voldoen. U heeft uitgebreid nagedacht over hoe u wilt wonen. Wij zijn heel benieuwd wat u zelf heeft bedacht en denken graag mee hoe we uw droom werkelijkheid kunnen maken. Met up-to-date kennis van materiaalgebruik en regelgeving, gecombineerd met frisse ideeën, nemen wij uw wensen mee in het proces naar een harmonieus ontwerp. Al onze opdrachten beginnen op deze wijze en het is onze expertise om zaken als budget, regelgeving en wensen te vertalen naar een helder en passend ruimtelijk en esthetisch ontwerp.

Samen bespreken we vooraf goed tot hoever een project wordt ontworpen en eventueel georganiseerd en begeleid op de bouw.

StudioHERCULES biedt het hele traject van schets tot oplevering. Lees hierover in ons 7-stappenplan.

proces

Helder

Persoonlijk

procesmanagement_studiohercules_amsterdam

Lees meer over...

Zelfbouwkavel

Een ontwerp voor een nieuwbouwwoning realiseren.

CPO

Collectief particulier opdrachtgeverschap, samen bouwen.

Bouwkosten

Financieel overzicht creëren voor een realistisch budget.

Renovatie

Comfort verhogen naar huidige maatstaven.

Wij helpen u verder

Wilt u verbouwen, of nieuwbouw? Onderzoeken wat er mogelijk is?
Als erkend architect horen wij graag van u. Laten we kennismaken om uit te leggen waar kansen en mogelijkheden liggen. Bel 020 2101373